zondag 17 september 2023

World Cleanup Day - Antitankgracht

 

World Cleanup Day - Antitankgracht




World Cleanup Day heeft tot doel het wereldwijde probleem van zwerfafval door achtergelaten of illegaal gestort vast afval te bestrijden.



Het initiatief bestaat uit het organiseren van en deelnemen aan het opruimen van afval en het in kaart brengen van acties die normaal gesproken in de loop van een dag plaatsvinden.

World Cleanup Day wordt in verschillende landen gehouden en brengt miljoenen vrijwilligers over de hele wereld samen.



Geschiedenis


In 2008 organiseerde de Estse ondernemer Rainer Nõlvak een landelijk initiatief om mensen bewust te maken van de verspreiding en het achterlaten van afval in landelijke en natuurlijke gebieden.
Het evenement, dat ongeveer 50.000 Estse burgers bij elkaar bracht, verwijderde ongeveer 10.000 ton afval uit bossen en natuurgebieden.


GroenRand bedankt

Ook in de noordrand van Antwerpen wordt er ter ere van World Cleanup Day op verschillende plekken zwerfvuil geruimd.



De focus voor GroenRand ligt opnieuw op de Antitankgracht, het groene snoer van 33 kilometer tussen Oelegem en Berendrecht.

                      Actie in Brasschaat onder leiding van Luc Vermeersch

De vereniging bedankt de lokale partners die dagdagelijks de Antitankgracht proper houden: ‘Mooimakers Zoersel/Schilde’ in Schilde, ‘Waste Busters StJob’ in Brecht, ‘Zwerfvuilruimers in DE parkgemeente Brasschaat’ en Velt Brasschaat in Brasschaat en ten slotte met ‘Zij die het doen’ in Stabroek/Kapellen. 

Foto's - Luc Vermeersch - lid van GroenRand



Geen opmerkingen:

Een reactie posten