zaterdag 23 september 2023

Project 'De Zwaan' mag Antitankgracht niet hinderen

Project 'De Zwaan' mag Antitankgracht niet hinderen

Een impressie van het groene bedrijvenpark De Zwaan, gepland op de hoek van Brechtsebaan en Boomgaarddreef, met in totaal maximum 44 units.  — © Jeni Real Estate

Langs de Brechtsebaan in Schoten op de voormalige Zwan en Struik Foods-site zijn de afbraakwerken gestart van de leegstaande fabriek.
Kempisch projectontwikkelaar Jeni Real Estate trekt er in eerste fase twee bedrijfsverzamelgebouwen op, goed voor 32 bedrijfsunits met variërende oppervlaktes van 147 tot 288 vierkante meter. De eerste ondernemers zullen hier in de loop van september 2024 hun intrek nemen.
Het nieuwe bedrijventerrein 'De Zwaan' voorziet groen in een vijftien meter brede bufferzone tussen dit project en de woningen.
We stelden destijds de vraag of er een buffer voorzien was met de Antitankgracht. 
Deze blauwgroene corridor langs de Antitankgracht mag niet gestoord worden.
Er werden  destijds enkele tips en wensen meegegeven aan de projectontwikkelaar.

Er wordt onderzocht voor welke aspecten t.a.v. de omgeving aan meerwaardeontwikkeling kan gedaan worden in het kader van de (her)ontwikkeling, zoals het beschermen van aanwezige natuurwaarden (zoals de natte natuurverbinding Antitankgracht en de waterhabitat Laarsebeek), het beperken of vermijden van ontbossing, het versterken van de koppeling op het trage wegennetwerk. 
Ook de integratie van het bedrijventerrein t.a.v. zijn omgeving in termen van buffering of landschappelijke inkleding zou een opportuniteit zijn.
Langsheen de Antitankgracht moet de nodige afstand genomen worden gelet op de landschappelijke en natuurlijke waarden die hieraan gekoppeld zijn.
Bij (her)ontwikkeling moet hier de nodige landschappelijke inkleding gebeuren.






Van maandag 25 september tot en met donderdag 23 november loopt er een publieke raadpleging over het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Kloosterveld-De Zwaan. Het gaat om de herinrichting van de twee bedrijventerreinen in Brecht, Brasschaat en Schoten en de ontwikkeling van een energiehub.
Op 5 oktober is er ook een infomarkt.

Tegelijkertijd vraagt de provincie Antwerpen advies aan Brecht, Schoten en Brasschaat en aan verschillende instanties.
Die voegt ze samen met reacties uit de publieke raadpleging om de startnota verder uit te werken tot het concreet uitgewerkte planvoorstel.
Daarop volgt opnieuw een openbaar onderzoek. Pas daarna komt de provincie Antwerpen tot een definitief PRUP.

Tijdens de publieke raadpleging, die loopt van maandag 25 september tot en met donderdag 23 november, kan iedereen zijn of haar mening over de startnota geven. Op donderdag 5 oktober is er van 19 tot 21u een infomarkt over het PRUP in de vrije basisschool Maria Middelares in de Hogebaan 2 in Sint-Job.

 Meer info: www.provincieantwerpen.be/KloosterveldDeZwaan


Geen opmerkingen:

Een reactie posten