donderdag 30 november 2023

GroenRand belooft toe te zien op realisatie natuurmaatregelen aan ringweg in Zoersel

GroenRand belooft toe te zien op realisatie natuurmaatregelen aan ringweg in Zoersel

                                                                                                  ©   Els De Backer

Het college heeft de minister opgeroepen in haar brief op om het dossier   'omleidingsweg Zoersel' dringend de nodige aandacht en prioriteit te geven, zodat de tangent rond Zoersel spoedig tot stand kan komen.
GroenRand hoopt dat er blijvend rekening gehouden wordt met de mitigerende maatregelen die we destijds hebben doorgeven.








GroenRand blijft de omleidingsweg rond Zoersel met argusogen in de gaten houden.



Natuurvereniging GroenRand houdt zich bezig met het beschermen en verbinden van de open ruimte in de Voorkempen. 
Hierbij wordt er vooral gestreefd naar grote aaneengesloten stukken natuur.De nieuwe omleidingsweg rond Zoersel betekent een aanslag op alle acties tegen die versnippering.

                                                                                        
©  Mark Mertens

Het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) zou in samenspraak met het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB)  heel wat maatregelen treffen om de natuur niet te erg te verstoren.Duidelijk is dat bij aanleg van deze ringwegen significante negatieve effecten zullen optreden zodat er milderende en ontsnipperende maatregelen nodig zullen zijn.GroenRand heeft destijds beloofd dit in de gaten te zullen houden en heeft een aantal voorstellen geformuleerd.Op tal van plaatsen langs de tangent zouden er maatregelen moeten komen ten gunste van fauna en flora, zoals eco-kokers, geluidschermen, rasters en hop-overs voor reeën, kleine zoogdieren en amfibieën.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten