vrijdag 13 januari 2023

GroenRand blij met erkenning van Antitankgracht als drager van klimaatgordel

 


GROENRAND BLIJ MET ERKENNING KLIMAATGORDEL

 
In de definitieve onderzoeksnota van De Nieuwe Rand komt de Antitankgracht naar voor als drager van de klimaatgordel. Deze erkenning doet GroenRand bijzonder veel plezier. GroenRand ijvert al jaren voor een opwaardering van deze waterloop.
De Nieuwe Rand heeft als doel een betere verkeersveiligheid, aangename dorpskernen en ruimte voor landbouw en natuur te realiseren. In de onderzoeksnota wordt de Antitankgracht voorgesteld als een verbindende structuur en dat stemt Dirk Weyler van GroenRand tevreden.

“Met het oog op het toekomstig Nationaal Park in de regio is de Antintankgracht zeer belangrijk. Langs de gracht liggen waardevolle bos- en heidecomplexen. Denk hierbij maar aan de drie grote heidecomplexen: het Grenspark Kalmthoutse Heide en het Klein en Groot Schietveld. De gracht kruist meerdere beekvalleien en heeft een goed visbestand. Dat verhoogt de potentie als leef- of verbindingsgebied voor de otter. De fortengordel langs de gracht is van internationaal belang als leefgebied voor diverse soorten vleermuizen. Er is een duidelijk draagvlak voor de Antitankgracht als klimaatgordel, nu de concretisering en de totstandbrenging nog.” (Nieuwsblad - jbr)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten