maandag 12 juni 2023

Bedrijven pleiten voor Europese natuurherstelwet: ‘Je kunt geen voedsel verbouwen op dood land’

Bedrijven pleiten voor Europese natuurherstelwet: je kunt geen voedsel verbouwen op dood land'


Meer dan 60 bedrijven spreken zich vandaag uit om de natuurherstelwet te redden.
De ENVI-commissie (commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid van het Europees Parlement) zal op 15 juni stemmen over deze omstreden wetgeving.
Nestlé, Danone, Bel, Rémy Cointreau en SPAR behoren tot de 39 bedrijven die samen een verklaring hebben ondertekend waarin dringend wordt opgeroepen tot de goedkeuring van een ambitieuze en juridisch bindende EU-natuurherstelwet om de natuur terug te brengen naar Europa.
Met een open brief waarschuwen ze dat bedrijven afhankelijk zijn van de natuur en een cruciale rol spelen bij het behoud en herstel daarvan.



Ze pleiten voor een overgang naar een natuurpositieve economie.
Actie op de juiste schaal en snelheid kan alleen plaatsvinden als deze wordt ondersteund door een ambitieus milieubeleid en -regelgeving, die onze economische, fiscale en wetgevende systemen transformeren.
Als de natuur onder druk staat, staan onze voedselsystemen ook onder druk.
Natuurherstel en voedselzekerheid zijn onderling afhankelijk.
Bedrijven zijn afhankelijk van de natuur voor het produceren van grondstoffen.
Implementatie van de EU-wet op natuurherstel kan de overgang naar regeneratieve landbouw in Europa versnellen en voordelen opleveren voor landbouwers en hun middelen van bestaan en het milieu, door de gezondheid van de bodem te verbeteren, de waterkringlopen te herstellen en de biodiversiteit te vergroten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten